211 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroenraspcitroensapeifruitgroentebouillonknoflookkruidenlaurierolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirozemarijntomaatuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Pilavtaart

Ingrediënten:
amandelen, bladerdeeg, bleekselderij, boter, citroen, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kip, kippenbouillon, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, pistachenoten, sjalot, tijm, ui, witte peperkorrels en zuurbessen

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden hertfilet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, hertenfilet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, moesappel, olijfolie, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, ui, vleesbouillon, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Een recept uit Mathijs Vrieze, Samuel Levie, Hugo Kennis, Jim de Jong en Het Nederlands Visbureau - Kookboek de kleine smaakmaker

Diner / hoofdgerecht uit Kookboek de kleine smaakmaker:

Aardappelspaghetti met saus van Hollandse garnalen

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, citroensap, droge sherry, foelie, frituurolie, garnalenbouillon, hollandse garnalen, knoflook, maïzena, olijfolie, ongepelde hollandse garnalen, sjalot, tijm, vastkokende aardappelen, visbouillon en witte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Recept uit Tartaar van het mes:

Variaties van zalmtartaar

Ingrediënten:
avocado, citroen, gerookte zalm, limoensap, olijfolie, sjalot, ui, verse basilicum, verse bieslook, verse dille, verse kervel, verse peterselie, verse tuinkruiden en zalmfilet

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gamba's ajillo

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, beukenzwam, chilipeper, citroen, enoki, gamba, knoflook, oesterzwammen, peterselie, postelein, sjalot en tijm

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / hoofdgerecht uit Down to earth:

Varkenshaasbiefstukjes met cantharellensaus

Ingrediënten:
bieslook, citroenrasp, crème fraîche, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, rode ui, room, sjalot, spitskool, tijm, varkenshaasbiefstukjes, verse cantharellen en witte wijn

Soort:
vlees
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Lunch / bijgerecht uit Tomaten:

Provençaalse gevulde tomaten

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gehakt, parmezaanse kaas, gladde peterselie, olijfolie, sjalot, knoflook, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper, vleestomaten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Şiş kebap - Vlees op stokjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, aubergine, citroen, groene paprika, knoflook, lamsvlees, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, rode paprika, rozijnen, sjalot, tijm, tomaat, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Wintergroentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, citroen, knoflook, knolraap, koolraap, laurier, olijfolie, savooiekool, tijm, ui en wortel

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Grouper met avocado - cernia all'avocado

Ingrediënten:
avocado, bleekselderij, citroen, citroensap, grouper, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, ui, verse bladpeterselie, verse tijm, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Venkel-blauwschimmelboter

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, bloem, citroenrasp, gevogeltefond, knoflook, olijfolie, peper, pernod, sinaasappelrasp, sjalot, suiker, tijm, venkelknol, venkelzaad, wortel, zout en zure room-boter

Keuken:
Duits
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Champignons farcis

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, boter, champignon, citroen, ei, kippenbouillon, kippengehakt, koriander, kroepoek, limoen, limoenblad, mayonaise, paneermeel, panko, pinda, sambal oelek, sjalot, sriracha en tijm

Soort:
gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gratin van aardappel met groene asperges

Ingrediënten:
aardappel, arbequina olijfolie, basilicum, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene asperge, kippenfond, knoflook, olijven, parmezaanse kaas, prunella trostomaat, radicchio, room, sjalot, taggiasche olijf, tijm en zoete ui

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Ossenstaart en donker bier, appel en aardpeer

Ingrediënten:
aardperen, appel-balsamicoazijn, appelsap, boter, citroen, donker bier, gellangom, kippenbouillon, mutzu-appel, olie, ossenstaart, ossenstaartbouillon, prei, rode wijn, sjalotjes, tijm, ui, verbenablaadjes, wortel en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Down to earth:

Mosselen met gegrilde watermeloen en boekweitpasta

Ingrediënten:
boekweitpasta, citroen, fijn zeezout, fleur de sel, knoflook, mosselen, olijfolie, prei, room, sjalot, sushiazijn, verse tijm, vers laurierblaadje, vinaigrette, watermeloen, witte wijn en wortel

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Reuzenbonen puree met sesamzalm

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, griekse yoghurt, olijfolie, reuzenbonen, rode paprika uit pot, tijm, ui, zalm, 
zout en peper en zwart sesamzaad

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...